Tahmin ediyorum ki her ay kazık bir doğalgaz faturası ödüyorsunuz ama buna karşılık doğru düzgün ısınamıyorsunuz. Peki ya elektrik faturasıyla da beraber yıllık toplam sakız fiyatına kadar inebileceğini ama çıkar sahiplerinin bu mucizeyi engellediğini söylesem?

Devamını Oku

Sigara sağlığa zararlı değildir. Kesinlikle! Tereddütsüz söyleyebilirim. Ciğerlerimizi fosil yakıtlar mahvediyor, radyoaktif kalıntılar ve dengesiz kullanılan kimyasallar bizi kander yapıyor ve damar ve şeker hastalıklarının da sorumlusu fazla iyi beslenmek. Ağır bir iftiraya mağruz kalmış bir zavallıyı savunmak hepimizin görevi değil midir?

Devamını Oku

Ruh nedir? Beden nedir? Biz neyiz? Neden yaşıyoruz? Ne yapmalı ne etmeliyiz?

Eski çağlarda bu ayırımı yapmak çok daha zordu, ama şu anda kıyaslayabileceğimiz Yapay zeka, makine öğrenmesi, skynet vs var. Skynet muadili bir cihazın şimdiden biryerlerde var olduğuna inanıyorum. Yazılımın ruhu yoktur, eğer ruhu varsa o tıpkı bizim gibi bir canlıdır.

Devamını Oku

Veya bilim ve büyü. Aslında yakın zamana kadar birbirinden ayrı değildi. Dua oldu, simya oldu, bir sürü farklı şey oldu…

Mesela voodoo: Aslında büyük çoğunluğunu şifalı bitkiler, dualar ve ritüeller oluşturuyor. Özellikle tıbbın en eski hali ve doğal ilaç konusunda geçerliliğini halen koruyor. Eczacılar zaten eskiden otları karıştırıp merhem ve macun yapan insanlardı. 3 gün bekle bir hafta bekle bırak fermente olsun vs gibi şeyler yok mu doğal ilaçlar da şimdi de?

Devamını Oku

Henri Bergson ahlakı ikiye ayırır: Birincisi geleneksel toplum kuralları ve ikincisi ise üstün insanların sorgulayarak bulduğu doğru ve yanlış. Benim görüşüm de böyledir.

Devamını Oku

Anunnakiler veya sümer mitolojisinin tanrıları. İbrahimi dinleri etkilemiş olmasının dışında ileri teknoloji olarak yorumlanabilecek şeyler de var.

Devamını Oku

Calhoun adlı bir bilim adamı farelerle deney yapmaya başlar. 3840 fareye yetecek oda, sınırsız su ve yiyecek vardır. Fareleri yiyecek düşman yoktur ve sıcaklık sürekli 20 derecede sabittir.

Devamını Oku

‘Küçükler büyüklere itaat etmeli’ cümlesine yabancı değiliz. Bunun arkasında yatan
mantık yaşlının hayat tecrübesinin fazla olmasından dolayı daha bilge olduğu
düşüncesidir. Peki ya yaşlının bilge olduğu garantisi var mı? Yok!

Devamını Oku