Anunnakiler veya sümer mitolojisinin tanrıları. İbrahimi dinleri etkilemiş olmasının dışında ileri teknoloji olarak yorumlanabilecek şeyler de var.

Birçok spekülasyon var. Muazzez İlmiye Çığ ve Zecharia Sitchin en bilinen bilimadamları. Planet X olduğunu tahmin ettiğim Marduk gezegeninden geldiler ve genetik mühendisliği ile insanı yarattılar. Bir kere ben uzayda insan dışı bir medeniyetin olduğuna inanmıyorum. Kayıp medeniyet uzaya insan yollamış olabilir veya Venüs ve Mars tarihte yaşama elverişli iken sistem bozulmuş ve dünyaya göçülmüş de olabilir. Zaten Planet X oldukça garip bir yörüngeye sahip ve güneş sistemi dışından gelmiş olabilir deniyor. Birde tiamat hikayesi var: Mars ve Jüpiter arasında bir gezegen, Marduk ile çarpışıyor, bir parçası dünyayı kalanı ise asteroid kuşağını oluşturuyor. Zaten güneş sisteminin sınırında halka değil küre şeklinindeki asteroid kuşağı oort bulutsusu var ve dışardan girecek büyük bir gezegenin bunu allak bullak etmemesi imkansız. Nuh tufanı hikayeleri de var: en eski takvimlerde gün 360 ay ise tam 30 gün çekiyor, ama bir süre sonra 365 ve 29,5 değerlerine gelmişler. Nuh tufanı da çok büyük bir uzay olayından dolayı gerçekleşmiş olabilir. Nuh tufanından önce oksijen oranının %35 civarında olduğu, yerçekiminin ise günümüzdekinden daha düşük olduğu tahmin ediliyor ki bu nephilim denen devleri açıklayabilir. Ortodoks bilimin 66 milyon yıl önceye tarihlediği göktaşı ve 252 milyon yıl önceye tarihlediği sibiryanın topluca volkana dönüşmesi ve kömür yataklarında boşluk var ki iki olay da nuh tufanı sırasında gerçekleşmiş olabilir, hikayelerde bahsedilen gemi ise suda yüzen gemi değil uzay gemisi olabilir ve yüzyıllar içerisinde gemiye dönüşmüş olabilir veya hava da almayan tamamen kapalı bir su gemisi de olabilir. Benzeri şekilde anunnaki hikayeleri de orjinalinde çok farklı olup yüzyıllar içerisinde günümüzdeki şeklini almış olabilir; hatta bilimsel bilgi ve çıkarımlar günümüze mitoloji olarak gelmiş de olabilir. Bana göre başka bir medeniyetin uzay yerleşimcileri olarak sümerleri ziyaret ettiler ve daha sonra yokoldular. Maya, Nazca ve Japonlar gibi başka medeniyetlerde de antik uzaylılar teorisini destekleyecek şeyler var. Ancak günümüzde ziyaretlerine devam etselerdi veya insan dışı bir tür olsalardı bunu komplo teorisi olarak değil açık seçik bir gerçek olarak bilirdik.

Birçok teori üretmek mümkün. Yalan ile gerçeğin birbirine karıştığı noktadayız ve maalesef kendilerinin tek otorite olduğunu dayatan ortodoks bilim güruhları müthiş birer yalancı ve dezenformasyoncu. Ama gerçeğin zafer kazanacağına inancım büyük.

1 cevap
  1. Ahmet Tuna
    Ahmet Tuna says:

    Anunnakiler’in ve tüm insanlık tarihinin önünde sonunda aydınlanacağını sanıyorum. Ancak bu aydınlanmanın bin yıldan evvel gerçekleşebileceğini zannetmiyorum. Çünkü tutturulan yolun bizzat kendisi yolun başında tıkaç görevi görüyor bence.

    Cevapla

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir