Thylacine, Mokele Mbembe, Waheela, Mapinguari… Kriptozooloji hep öksüz yetimdi. Ornitorenk, Panda ve Okapi başarıları da bunu değiştiremedi.

Ama 100 veya 200 yıl önce şimdikinin aksine güçlü ve nüfuzlu düşmanlarımız yoktu.

Bilim dışı ilan ediliyoruz. Aydınlanma döneminde sorgulamayı ve özgür düşünceyi yüceltenler bugün iktidarda ve uğruna bedeller ödediği değerlerini şimdi bizzat kendileri çiğniyor.

Aslında mesele global plütokrasi. Para kazanmak istiyorlar ama harcamak için değil çünkü günümüzde güçlerini paradan alıyorlar. Fosfat gübrelerinde çok yüksek uranyum var ama bunu değiştirmek yerine saklamayı ve sigaraya iftira atmayı tercih ediyorlar çünkü aksi takdirde karları azalacak. Tasmanya’da ve Amazon ormanında çıkar sahibi sanayiciler var. Ama Kanada ve Sibirya gibi yerlerin ıssızlığında ise soğuk savaştan kalma üsler ve tabiki de devlet sırları var. Ve bir yerden başlanırsa devamı çorap söküğü gibi geleceği kesin.

Bilime rüşvet ve tehditlerle yalan söyletiyorlar çünkü aksi takdirde özellikle batı ülkelerinde her tarafı ayağa kaldıracak aktivistler var. Aslında günümüzde çevreciler Kriptozooloji ve Ağaçsızlaşma gibi gerçek sorunlarla ilgilenmek yerine iklim değişimi gibi varolmayan sorunlarla ilgilenmeyi tercih ediyorlar. Samimi aktivizm bile birilerinin eline geçmiş ve kullanışlı bir alete dönüşmüş durumda.

Darwinizm, Enerjinin korunumu kanunu, Işık hızının geçilemezliği gibi sorgulanmasına dahi izin verilmeyen nice konu var. Özellikle Koca ayaktan bahsetmiyorum çünkü bahsetsem içinizde bu satırlara şans vermeyi dahi reddedecek olan insanlar çıkabilir. Hem yobazlık hem yozlaşmışlık heryerde. Aslında sorun çıkar sahipleri. İbrahim Müteferrika’ya kadar matbaanın gelememesinin sebebi de yazıcılıkla geçinenlerin lobi faaliyetleriydi ve fetvalar işin sadece meşrulaştırma aracıydı; bir şey bulamasalar başka şey bulacaklardı veya o şeyi kendileri yaratacaklardı. O lobiciliğin bugün tam aynısını yazılım mühendisleri bilime dayandırarak yapıyor ve kimse de risk almak istemiyor.

Sevimli dostlarımız için hala ümit var. Ümit bizleriz. Hiçbirşey sonsuza kadar süremez ve her sır illaki açığa çıkar.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir