Metafizik konularıyla uğraşırken sakin kafa elzemdir. Sakin kafa elde edilemediği takdirde ise isabetli sonuçlar elde etmek çok ama çok zor olacaktır.

%100 doğruyum veya sözlerim Allah kelamıdır falan demiyorum, bir fikir ve teori olarak birşeyler söyleyeceğim: Sayı doğrusu sıfırdan artı ve eksi sonsuzlara doğru gider, veya karmaşık sayıları da hesaba katarsak 4 yönde. Bana göre artı sonsuz, eksi sonsuz ve karmaşık sonsuzlar tıpkı bir küre gibi tek noktada; sıfır’ın öteki ucunda toplanır. Tabi dediğim gibi sadece bir teori.

Onun dışında mesela atomlar var; atom parçalanamaz deniyordu ama parçalandı; atom altı parçacıkları keşfettik ama onun altında ne var henüz bilmiyoruz. Bilmiyor olmamız birşey olmadığı anlamına gelmez. Belki de sonsuza kadar küçülüyordur. Zaten bana göre uniform olmayan birşeyin en küçük parçacık olması mümkün değildir. Fotonlar gluonlar vs veya karanlık madde parçalanınca ne olacak? Kim bilir ne olacak.

Veya mesela gözlemlenebilir evrenden sonra ne var? Acaba ötesinin ışığı mı bize ulaşmıyor yoksa engelleyen başka şeyler mi var? Klasik tezlerin doğruluğuna neden iman edelim? Bilim sorgulamak ve eleştirmek değil midir? Gidip görmedi kimse. Işığın hızı sabittir deniyor ama bunun için de bir kanıt yok. Eğer yerçekimi ışığın yönünü değiştirebiliyorsa neden hızını arttırıp eksiltemesin? Belki de evren sonsuza kadar gidiyor… Milyar ışık yılı diyoruz ama Trilyon, Katrilyon, Kentilyon ışık yılı veya daha uzakta belki de başka Big Bang’ler oluyor mesela… Ya da belki de bambaşka şeyler bulacağız. Bir de paralel evrenler meselesi var ve olduğuna da olmadığına da dair kanıt sahibi değiliz. Allah’ın alemleri yarattığı söylenir. Belki de kimbilir neler var…

Kervran Biotransmutasyon’u kanıtladı. Kanıtlar çok net. Ama devlet sırrı ve sansürlü olduğu için pek araştırma yapılamadı ve dolayısıyla bilmediğimiz pek çok şey var. Bilmediğimizi bildiğimiz pekçok şeyin dışında birde bilmediğimizi bilmediğimiz şeyler var ve onlarla ilgili tahmin yürütmek dahi kolay değil. Belki bilgi birikimi dahi sonsuza kadar gidiyordur. Ama bırakın oraları daha ötelere gitmeye bile insan türünün ömrünün yeteceği kesin değil.

Kaldı ki Sonsuz’un ve sonsuzluğun mahluk olmadığının kanıtı ne? Tabi sonsuzun ve sonsuzluğun yaratılmış olması düşüncesi aklı oldukça zorlar. Dediğim gibi sakin kafa elzem. Tabi birde felsefenin çilesi diye birşey de vardır. Bedeli gerçekten çok ağır olabilir. Metafizik konuları genel olarak anlaşılması ve hatta hazmedilmesi oldukça zor konulardır. Bir şeyin eksi sonsuzdan beri varolup artı sonsuza kadar varolacak olması yaratılmamış olduğu anlamına neden gelsin ki? Tabi dediğim gibi anlaşılması oldukça güç konulardır. Kanımca tarihten beri teologların ve günümüzdeki fizikçilerin bile önemli bir kısmının anlamakta oldukça zorlandığı bir konu.

İsterseniz kendinizi yorun isterseniz yormayın. Ben sadece ortaya birşeyler attım. Dediğim gibi %100 haklıyım veya söylediklerim Allah kelamıdır iddiasında bulunmuyorum. Belki de en azından bir kısmında yanılıyorumdur.

Sevgi ve selametle.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir