Erkek hakları, devridaim, Kriptozooloji, alternatif tıp, alternatif fizik, tütün müdafaası…

İlluminati, kurulduğu günlerde yobazlığa, bağnazlığa, sansüre, yalancılığa karşı çıkan bir yapıydı. Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik istiyordu. Şu anda özgür müyüz? Eşit miyiz? Kardeş miyiz? Kesinlikle hayır! Tasmanyadaki keseli köpeklerden ne istiyorsunuz? Veya daha can alıcı bir konu: Dünya çok kirlendi. Toprak verimsizleşti. Doğum oranları da diğer hayvanlar ile insanlık tarihinin geri kalanıyla kıyaslanırsa anormal ve tehlikeli derecede düşük. Soluduğumuz hava zehir; yediğimiz yiyecek içtiğimiz su zehir, doğal olarak hastalanıyoruz ve bunun sonucunda da ilaç alıyoruz ama o ilaç da zehir!

Bu neden böyle? Çünkü İlluminati, uğruna bedel ödediği değerlerini kendi iktidar olunca çiğnemeye başladı. Üniversiteler… Dünya üniversiteleri özgür düşünce diyorlar ama hem inanılmaz derecede bağnazlar; hem de daha beteri finansal güçlerden rüşvet alıp enformasyon karartmaktan ve tahrif etmekten de çekinmiyorlar. Dinler yokedildi, devletler ise yokedilmedi ama kukla ve maşa haline getirildi. Dünya sizce hiç de eşit, özgür ve kardeş gibi duruyor mu? Yoksa ben mi yanılıyorum?

Bilim ve Hegel gibi yeni tanrılar ortaya çıktı. Devletin ve dinin yarattığı güç boşluğundan burjuvazi yükseldi ve önceki güçleri aratır hale geldi. Ana akım bilimadamları ve profesörler de yeni engizisyonun papazları oldu. Dinsizlik suçlaması gitti, bilim ve akıl dışılık suçlaması geldi. CERN elimizi kolumuzu sallayarak girebileceğimiz bir yer değil; orda kim bilir ne yapılıyor ve hiçbir şeyin kanıtlanmasına imkan yok. Bilhassa tıp alanında bir sürü bilimsel makale yayınlanıyor ama doğruluğunu veya verilerle oynanmadığını teyid etmek mümkün değil. Astrofizikle ilgili bir sürü anlatı var ama hurafe olmadığı nerden belli?

Nereye gidiyoruz? Muhtemelen iyi bir yere gitmiyoruz. Nasıl dur diyebiliriz? En azından sakin olmamız gerektiği kesin!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir