Neden bu başlığı koydum sizce? Rutenyum, 44 numaralı elementtir ve Lutesyum ise 71 numaralı elementtir. Yer kabuğunda fazla bulunmazlar. Dolayısıyla pahalıdırlar ve gerek pahalı olmaları, gerekse de zaten arzının düşük olması nedeniyle pek fazla alanda da kullanılamıyorlar. Ama mesela yer kabuğunda en azından Titanyum kadar bulunabiliyor olsalardı? Gerçi Titanyum, bol bulunabiliyor olmasına rağmen cevherinden ayrıştırmasının maliyetli olması nedeniyle çok daha az bulunan Bakıra göre yıllık üretimi daha az ve Bakırdan dahi daha az bulunan Kurşunun yıllık üretim miktarı ise Titanyumunkine yakın.

Gene de bir hayal edin… Ne olurdu? Çok daha kaliteli metallerden çok daha ucuz çok daha yüksek miktarlarda olurdu! Uzay madenciliği meselemiz de var elbette. Ama önümüze enerji maliyetlerini çıkartıyorlar. Gerçi sonunda bir gün yaşam için çok elzem olan Fosfor ve o nefret edip yok etmeye çalıştığımız Karbon için dahi uzaya başvurmak zorunda kalacağız! Bence her şeyin sırrı da Füzyonda!

Gerek sıcak, gerekse de soğuk füzyon ile sadece çok ucuza çok temiz ve çok bol enerji üretmekle kalmayıp aynı zamanda sık bulunan elementleri nadir bulunanlara dönüştürmemiz de mümkün olacak! Aslında emin olun füzyon çoktan var. Ama füzyonun gelmesi birileri için ciddi bir felaket olacak! Enerjinin ve dolayısıyla da herşeyin maliyetinin ciddi şekilde düşmesi birilerine kabusları yaşatacak! Ana akım ekonomistlerin deflasyonu hiç sevmediğini de eklemeden olmazdı!

Gerçi yakın zamanda sıcak füzyonla ilgili başarı duyuruları global basında gözüme çarpmadı değil. Batı ülkelerinin lokalleri, Thatcher ve Reagan gibi neoliberal liderlerin öncesine göre yoksullaştı. Boşuna demiyor en tepedekiler ‘Bizlerden daha çok vergi alın’ diye! Çünkü aksi takdirde mutsuz kitleler isyan eder ve bu durum onlar için de hiç iyi olmaz. Emin olun soğuk füzyon bir süre daha rafta duracak çünkü soğuk füzyonu bir laboratuvarda bile elde edebilirsiniz ama sıcak füzyon için ciddi teknolojiler ve ciddi yatırımlar gereklidir. Global plütokratların ademi merkeziyet istemeyeceği aşikar! Zaten bu yüzden devreye sokulacak olan soğuk değil sıcak füzyon olacak!

Peki ‘Rutenyum ve Lutesyum’ nerde devreye giriyor diye soracaksınız. Uzay madenciliği ile iyi miktarlarda elde edebiliriz. Ama gerek sıcak, gerekse de soğuk füzyon ile çok daha bol miktarlarda elde edebiliriz! Ayrıca sadece Rutenyum ve Lutesyum değil, aklınıza gelebilecek her değerli ve nadir metal; üstüne de garip ve tılsım parçacık içeren izotoplar ve elementlerin elde edilmesi dahi mümkün olabilecektir!

Önce Kervran, daha sonra ise Ohsawa, Vysotskii, Kornilova ve daha niceleri Biotransmutasyon adını verdiğimiz canlı hücrelerin elementleri ve izotopları birbirine dönüştürebilmesi ile ilgili çalışmalar yaptılar ve yapıyorlar da! Ama böyle bir mucizenin ortodoks bilimce kabul edilmesi elbetteki özellikle değerli metal piyasaları için asla uyanamayacakları bir kabus demektir! Ayrıca bu kabus daha nicelerinin de kabusu olacaktır ve pek çoğu da gene asla uyanamayacaktır! Giordano Bruno’yu niye yakmışlardı? Aynı sebebden ötürü daha nice mucizeler rafta durmak zorunda! Ve neden Berlin Duvarı inşa edildiyse o sebebden ötürü uzay kolonileri bir türlü kurulamıyor!

Başka ihtimaller de var! Yeni ihtimallere zihninizi açmayı unutmayın!

Karar sizin; seçim sizin!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir