Enerji ne kadar bol ise diğer herşey de o kadar bol olur. Ama nedense bol olmasını istemiyorlar. ‘Sürdürülebilirlik’ gibi kavramlar çıkardılar. Aslında füzyon enerjisi çoktan elimizin altında. Ama kullanılmıyor. Ne zaman kullanılacak biliyor musunuz: Enerji fiyatları düzenin kendisini dahi tehdit edecek noktalara yükseldiğinde veya global anlamda 1929 krizi benzeri, ama daha da büyük bir kriz ortamı ortaya çıkarsa. Günümüzde dünyanın pek çok ülkesinde sıradan insanlar geçmişlerine göre yoksullaştı ve bu da büyük bir öfke yarattı. Dünyanın en tepesindeki zenginler boşuna ‘Bizden daha çok vergi alın’ demez. 1929 krizinden sonra Komünizm’in gelmemesi için Faşizm’i desteklediler ama 2. Dünya Savaşında Faşizm’i mağlup edebilmek için Komünizm ile ittifak kurmak zorunda kaldılar. Sonunda da ikisini de engelleyecek çözüm Keynesçilik ve Sosyal Demokrasi oldu.

Şu anda ‘Bizden daha çok vergi alın’ sözünden başka haberlerde dolaşan bir başka şey de füzyon enerjisi ile ilgili yeni keşifler oluyor. Çünkü enerji ucuzlarsa herşey ucuzlar ve bollaşır. Füzyon enerjisi hem ucuz, hem temiz, hem de boldur. Gerekli tesisleri kurabilecek teknolojiye ve kaynağa sahipseniz çok az yakıtla çok az maliyete inanılmaz miktarda enerji üretebilirsiniz. Fosil yakıtlar kirleticidir. Yenilenebilir enerji de pahalı ve kıttır. Nükleer ise aslında en iyisiymiş gibi gözüküyor ama insan hatası payını sıfıra indiremediğiniz müddetçe ciddi sakıncaları olabilecek bir şeydir.

Günümüzde yakıtların tükenmekte olduğu ve dünya ekonomisinin daha fazla büyüyemeyeceği gibi söylemlerle karşı karşıyayız. Global plütokrasinin ilgilendiği şey para değil kontrol ve güçtür. Para kazanmayı da sadece günümüz dünyasında gücün kaynağı olduğu için önemserler. Füzyon ise piyasaları ve global plütokrasinin bizzat kendilerini çok ciddi şekilde sarsacak bir gelişmedir çünkü yavaş değişimler düzenler lehine olurken hızlı ve ani değişimler ise düzenler için çok kötü bir şeydir. Ancak asla unutulmaması gereken şey Global plütokrasinin doğaüstü varlıklardan değil tıpkı sizin benim gibi insanlardan oluştuğudur. Ve ayrıca Global plütokrasi, oldukça parçalı bir yapıdır ve sadece çıkarları tamamen ortak olduğu zaman ittifak yapabilirler. Hatta o zamanlar bile inceden inceye birbirlerinin kuyusunu kazmaya çalıştıklarında sakın şaşırmayın. Gerçi bu tarz en tepelerde olan şeylerin biz sıradan insanların kulağına gelebilmesi de pek mümkün olmamaktadır. Zaten global plütokrasi de kendini olduğundan çok daha güçlü göstermeye çalışmaktadır ve aslında onların en en başarılı olduğu alan da propagandadan başka birşey değildir.

Füzyon enerjisini raftan indirip devreye sokmak zorunda kalabilirler. ABD-Çin, AB-Rusya veya büyük plütokrat klikleri arasındaki ciddi rekabetler Pandora’nın kutusunun bizim lehimize ve kendilerinin aleyhine açılmasını çok daha mümkün kılmaktadır. Günümüzde yapay zeka ile siber silahlanma konularında çok büyük bir rekabet ve bu rekabeti kaybedenin herşeyi kaybedeceği gerçeği nedeniyle bu yarışa bütün oyuncular çok ciddi şekilde asılacaktır. Yapay zeka ve siber silahlanma yarışını kazanma ihtimalini kaybeden bir kliğin ayakta kalabilmek ve hatta varlığını dahi sürdürebilmek için tek şansı Füzyon veya maliyetleri muazzam miktarda aşağılara çekecek başka süper bir teknoloji olacaktır. Bunun da dışında Yapay Zeka, inanılmaz miktarlarda enerji harcamaktadır ve bu miktarın da çok daha fazla artacağını söylemek mümkündür. Dikkat ettiyseniz AB, teknoloji devlerine bir nevi savaş açtı. Bu gücü nereden bulabildi? Aslında bu kararlar ve durumlar, dünyanın en tepelerinde ciddi bir rekabet ve çatışma olduğuna işaret ediyor. Buna bir de Çin ve Rusya gibi faktörleri eklerseniz ne olur? ABD’de Hint diasporası gittikçe mevzi alıyor. Muazzam miktarda göç aldığı için nüfusu hızla artan Kanada ise Sih toplumuyla oldukça iyi ilişkilere sahip. Zaten Hindistan ekonomisi hızla büyüyor ve yol kazasına uğramadığı takdirde de çok uzak olmayan bir gelecekte dünyanın en güçlü ülkesi haline gelebilir ve ayrıca Hindistan’ın büyüme modeli ihracata değil iç tüketime dayandığı için dış şoklara da daha dayanıklı. Hindistan ayrıca bilgisayar teknolojisine çok ciddi yatırımlar yapıyor ve üstüne de nükleer silah sahibi olan bir ülke.

Füzyon enerjisini raftan indirmek zorunda kalırlarsa şaşırmayın! Bu da çok yakın gelecekte dahi olabilir! Ümitsizliğe kapılmayın! Zaten onlar, bizlerin ümitsizliğe kapılmasını istiyor!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir