Gerçek ve doğru… Sindirmek bazen çok zor olabilir. Yanılsanız bile yanılmadığınızdan emin olabilirsiniz. Ve daha bir sürü şey…

Birçok şey için tam bir sakinlik hali gerekir ama bu sakinlik halini sağlayabilmek müthiş bir emek ister. Sakin olduğunuzu zannetmeniz sakin olduğunuz anlamına gelmez. Üstelik bazı şeylere ulaşabilmek için tek bir kırıntının dahi istisna olmadığı bir sakinlik gerekir. Wu Wei böyledir. Kevala Jnana da böyledir. İnsan mükemmelleşmek için bazen inanılmaz eforlar sarfetmek zorundadır. Gerçi zaten insanın günleri zor geçer; en azından bazen. Rulet’te kazanacak aşırı sihirli kombinasyon? Bazı şeyler bundan bile çok daha zor olabilir.

Antik Yunan, Çin, Hint, Yeni dünya ve çok daha fazlası… Bilge olmak uğrunda; Hakikate ulaşmak uğrunda kimler kimler neler neler çekmiştir. Bazılarının ismi gelmedi ama fikirleri atasözleri ve deyişler olarak geldi. Bazılarından onlar bile kalamadı. Ama en azından hayatlarını ve ruhlarını kurtarabildiler. Tabi bedenlerimizi ve ruhlarımızı köle yapmak isteyen sahte gurular da var. Dinleyin. Herkesi dinleyin. Ama yalan söylemediklerinden veya yanılmadıklarından nasıl emin olabilirsiniz ki?

Dünya çile dolu. Dünya şeytanların dünyası. Yol çoktur: Zikirler, Dualar, Meditasyonlar, Telkinler, Okunacak kitaplar… İnsan kendisine en iyi uyanı seçmelidir. İnsanlar birbirinden farklı olduğu için en uyan yol da doğal olarak farklı olacaktır. Köy yolunda ve otobanda en iyi performansı farklı arabalar gösterir.

Sabrı öğrenmekte oldukça zorlandım ve hala da zorlanıyorum. Ama bazı şeyler de benim için oldukça kolay olmuştu. Felsefenin çilesi gerçek hayatın çilesinden dahi çok daha fazladır. Bu yüzden birçokları bu yolda delirdi. Bir de elde ettiğiniz sırlar vardır bu yolda; bunlar da ayrıca delirtebilir insanı…

Son karar yalnızca sizindir. Dünyada yol çoktur. Ama köle yapmaya çalışanlar da çoktur. Çıkmaz sokaklar biter mi? Dünyanın sırrı nerededir? Nasıl erişilir? Pek çok daha soru da vardır!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir