Sanayi herşeyi üretebilir ama araziyi üretemez. Gerçi daha Sahra, Sibirya ve Antarktika gibi bomboş yerler var ama çeşitli engeller nedeniyle yeterince değerlendiremiyoruz…

Uzay kolonileri için günümüzde inkar edilen bazı teknolojiler olmazsa olmazdır! Mesela devridaim! Devridaim olmadan dünyanın veya başka gök cisimlerinin yerçekiminden kurtulmamız inanılmaz pahalıya mal olacaktır! Veya mesela sentetik yerçekimi! İnsan bedeninin fonksiyonlarını uzun yıllar boyunca sorunsuz devam ettirebilmesi için belli bir miktar yerçekimi gereklidir. Ayrıca uzay araçlarının motorları sentetik yerçekimi yerine parçacık fırlatma gibi konvansiyonel yöntemleri kullanması durumunda uzay araçlarında çok ciddi bir ağırlık sorunu gelişecektir. Bunların dışında mesela Skynet benzeri yapay genel zeka sistemlerine de ihtiyacımız var. Bu tarz sistemler olmadan sadece çok kaba şekliyle keşfedebildiğimiz derin uzay’da ters birşeylerle karşılaşma riskimiz çok büyüktür ve ancak böyle bir sistem gereken tüm hesaplamaları yapabilir, aksi takdirde tek bir geminin rotası için dahi milyonlarca konvansiyonel süper bilgisayar ve mühendis gerekecektir. Yapay zeka işlerinin önünü kesenler de işlerini yapay zekaya kaptırmak istemeyen doktorlar, avukatlar vs ve en önemlisi de yazılım mühendisleridir.

Sibirya, Sahra gibi bazı yerler bomboş olsa da Hong Kong, New York, Singapur gibi yerler deyim yerindeyse tıklım tıkıştır. Öyle şehirlerde bir göz odanın bile kirası ateş pahasıdır. Ayrıca Bakır, Fosfor gibi bazı çok elzem madenler günümüzde tükenme noktasına hızla yaklaşmaktadır. Altın gibi nadir elementleri, inkar edilse de, reaktörlerde vs sentezleyebiliriz ama nikel, kurşun, sülfür gibi çok daha yüksek oranda bulunanları uzaydan toplamak çok daha iyi olacaktır.

Bir sorun da doğanın ve çevrenin katlidir. Mesela Burundi’de ormanlar neredeyse tamamen yok olmuştur. Ama başka seçenekleri yoktur çünkü aksi takdirde tarım yapamadıkları için açlıktan öleceklerdir. Temiz enerji denen Hidroelektrik, Güneş ve Rüzgar gibi enerji kaynakları aslında ciddi birer doğa katilidirler. Buna karşın mesela nükleer enerji de çok ciddi riskler barındırmaktadır. Dağlar, taşlar; sanayi ve turizm için deyim yerindeyse yok edilmektedir hem de dünyanın her yerinde. Bu durum tarihten beri böyledir! Mesela İspanya ve Filistin, insan faaliyetleri sonucunda kuraklaşan coğrafyalara örnektir.

Birçok hayvanın ve bitkinin soyunu şimdiden kuruttuk. Bazıları gibi depopülasyon demiyorum; buna çok net bir biçimde karşıyım! Güneş sisteminin geri kalanı, diğer güneş sistemleri ve hatta diğer galaksiler bizi çağırıyor. Hepsi bomboş! Neden hala dünyada ısrar ediyoruz? Günümüz teknolojisinin buna yetmediği tamamen yanlış bilgidir; bunu söyletenlerin çıkarları gereği bu böyle söyleniyor…

Son kararı vermesi gereken yalnız sizlersiniz! Kararınızı iyi verin! Sakin olun! Acele etmeyin!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir