Çok çalışmak çok önemlidir. Fakat yetmez. Çok çalıştığı halde bundan fayda görmeyen birçokları vardır. Bu yüzden ‘Doğru şeye çalışmak’ da ayrıca çok önemlidir.

Peki ya doğru şey nedir? Bir çırpıda verilebilecek bir cevap değil; sormak, sorgulamak, düşünmek, tefekkür etmek gereklidir bu konu hakkında. Tabi bu soru bilinçli zihin için fazla zor bir soru da olabilir. Ben ne yapıyorum biliyor musunuz: ‘Doğru şeye çalışmalıyım’, ‘Doğru şeye çalışmalıyım’ şeklinde mantralar tekrarlıyorum. Tabi bunun dışında ‘Önemli olan gerçek ve doğru’, ‘Önemli olan doğru olanı yapmak’, ‘İstisnasız herşey sorgulanmalı’, ‘Derin felsefelerle uğraşmalıyım’, ‘%100 verimle çalışmalıyım’, ‘Zaman ve hayat çok değerli’ gibi başka önemli mantralarım da var zaman zaman tekrarladığım ve önemsediğim. Bu mantralar ne işe yarıyor? Hayatta yapmak istediğim ve yapılması gereken birçok şey var. Ama bunların birçoğu bilinçli zihin için fazla zor. Ben bu mantraları sık sık tekrarlayarak iş yükünü bilinçaltına devretmiş oluyorum. Bilinçaltı hem bilinçli zihinden çok daha kuvvetlidir hem de uyurken dahil sizin farkında olmadığınız zamanlarda da faaliyetlerine aynen devam eder.

Japonya’nın ABD tarafından idam edilmiş başbakanı Hideki Tojo ‘Ben yetenekli bir insan değilim, çok çalışkanlığım sayesinde başarılı oldum’ der. Lamarckçılık yeteneksiz birisinin de çalışkanlıkla başarabileceğini vaaz eder. Günümüz dünya düzeninin Lamarck’ı reddedip Kadercilik anlamına gelen Darwin’i desteklemesinin nedeni kaderciliğin toplumu kontrol etmekte oldukça işlevli olmasıdır. Buna karşın tarafsız bir inceleme yaparsanız Darwin’e ve Nazilere karşı Lamarck ve Lysenko’nun haklılığını çok net bir şekilde görebilirsiniz ki zaten Darwin’in tezinin kadercilik dışındaki kısmı aslında Lamarck’a aittir. Dünya düzeni kendi hayrınıza çalışmanızı istemez çünkü kendi hayrınıza çalışırsanız onlara rakip olursunuz. Bu yüzden çağlar boyunca sıradan insanların belini bükmek, kolunu kanadını kırmak için pekçok yöntemler geliştirilmiştir. MKUltra ve Monarch programlama gibi soğuk savaş beyin yıkama tekniklerinin aynıları binlerce yıl önce sümer, mısır, çin gibi antik uygarlıklarda da kullanılmıştır.

Çok çalışmalısınız! Doğru şeye çalışmalısınız! Kendi bulacağınız mantralar ve o sayede aktive edeceğiniz bilinçaltınız sayesinde hayal bile edemeyeceğiniz şeylere kavuşabilir ve hatta daha bile ileri gidebilirsiniz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir