Hepinizi Porsche sahibi yapacağım desem ne dersiniz? Çok uçuk geldiğinin farkındayım ama emin olun yapabilirim. İsterseniz daha fazla top çevirmek yerine sırrını anlatayım:

Mesele Ortodoks bilim. Yozlaştılar ve yobazlaştılar. Sansür, baskı, çürümüşlük, rüşvet… ne ararsanız var. Bir gün polis baskınları yapılırsa belgeler emin olun hepinizi şok edecek. Thylacine hala hayatta. Ama inkar ediliyor çünkü sıkı çevre koruma kanunlarının çıkması istenmiyor. Tütün sağlığa zararlı değildir. Binlerce yıl tükettik ama ancak sanayi devriminin yan etkilerini gördükten sonra mı zararlı olduğuna karar verdik? Sakın gerçek zararlı sanayi devriminin kendisi olmasın? Sadece Aramco’nun değeri 2.43 trilyon dolar 2022 itibariyle. Apple da aşağı yukarı aynı değerde. İkisinin toplamı dünya ekonomisinin 20’de biri. Darwinizm ve Ortodoks genetik dayatılıyor. Körü körüne savunuyorlar bu ikisini. Çünkü bunlar kaderci. Her düzen kaderciliği sever. Satürn’de halka manzaralı dairelerin önündeki engel enerjinin çok pahalı olması. Sadece yenilenebilir enerji lobilerini anlatsam dudağınız uçuklar. Mansa Musa hac yolculuğu sırasında Kahire’ye uğradığında herkese altın dağıtmış. Tabi altın çok bollaştığı için değersizleşmiş ve piyasa çökmüş. Aslında altın ve diğer değerli metaller reaktörlerde kolaylıkla üretilebilir ama tabi piyasaların çökmesi istenmiyor. Boşuna simya’yı yasaklamadı sayısız kral.

Daha Porsche ile ilgisini kuramadıysanız başka birşey anlatayım: Bizi çağ atlatacak teknolojiler engelleniyor. Üniversiteler ve sözde saygın bilimsel yayınlar müthiş bir sansür organına dönüşmüş durumda. Okuması olmayan adamın anlayabildiği şeyi Üniversite mezunu anlayamıyor çünkü beyni yıkanmış; yoksa daha aptal falan değil. Teknolojik tekillik çoktan geldi aslında ama önü sürekli kesiliyor düzenin sahipleri tarafından. Sadece devridaim de değil üstelik; daha neler neler var aklınızın hayalinizin dahi almayacağı. Hepimiz yerel siyasete gömüldük ve esas meseleleri kaçırıyoruz. Sorun dünyanın her yerinde. Birkaç yüzyıl sonraki tarihçiler belki de günümüze 21. yüzyıl krizi adını verecek tıpkı 3., 14. ve 17. yüzyıl krizleri gibi. Karbon salınımından bahsediyorlar ama esas zararlı olan gaz karbon değil aslında. Bizi gerçek sorunlardan uzaklaştırıp var olmayan sorunlarla başımızı meşgul ediyorlar. IBM Watson gibi programlar şimdiden doktorların ve avukatların yerini alabilir ama onların işsiz kalması istenmiyor. İşsiz kalması istenmeyen pekçokları var. Beynimize çip takıp bizi uzaktan kumandalı cihazlara dönüştürmek istiyorlar; kendileri de süper insan cyborg android gibi birşey olacak tabi. Cesur Yeni Dünya ve 1984 gibi distopyalar artık gerçek oldu. Maalesef.

Kaderimizi kendi elimize almanın vakti geldi de geçiyor. İsterseniz Porsche isterseniz Rolls Royce isterseniz başka şey. Ama pisliğin içinde yaşamak istemediğinize eminim. Karar sizin; seçim sizin!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir