Zeka seviyeleri dünya çapında yıldan yıla düşerken otizm ise hızla artıyor. Kimyasallara ve uyaranlara bağlayanlar çok; ancak bana göre mesele başka!

Otizmliler ve şizofrenililer normalde soyunun devamı konusunda sıradan insanlar kadar başarılı olamadıkları halde bu genler kaybolmuyor. Bunu Darwinizm açıklayamaz; Lamarck’a kesin kanıt. Zeka seviyeleri düşerken otizmin hızla artması da bence Lamarck ve Lysenko ile açıklanmalıdır. Doğum oranlarında hızlı düşüş, aşırı noktalara varan kirlilik, tarım alanlarının giderek verimsizleşmesi… Roma medeniyetinin sonlarına doğru da benzeri şeyler oluyordu. Bence doğa kendisini regüle ediyor! Doğa ortanın üstü zekayı giderek elimine ediyor çünkü bu medeniyetin rantını yiyenler ve doğaya da zarar verenler o kesim. Çok zekiler değil; ortanın üstü zeka! Çok zekiler genelde bu zamanda ortanın üstü zeka kadar başarılı olamıyor. Ama otizm de giderek artıyor. Sadece otizm spektrumu genişlemedi; aynı zamanda otizm belirtileri gösteren çocukların da sayısı giderek arttı. Doğa bunu yaratıyor çünkü sıradan zekadan fayda görmüyor ve fark yaratacak birşeylere ihtiyaç duyuyor. Otizmliler işte o farkı yaratacak kesim.

Öjeni politikalarına kesinlikle karşıyım. Cins köpekler kırma köpeklere nazaran çok daha sağlıksızdır. Çünkü gen havuzları çok daha dardır. Gen havuzunun geniş olmasının iyi birşey oluşu kanıtlanmıştır. Öjeni politikaları ise gen havuzunu daraltır. Mesela zeka arttırılabilir ama pekçok başka önemli gen de o arada yokolabilir. Yahudiler kendi içlerinde evlenir; bu sayede başarılarını borçlu oldukları asperger çok daha yaygın olur ama aynı zamanda sadece yahudilerde görülen hastalıklarda vardır. Finolar gibi küçük köpekler de vardır ama ancak Kangal gibi büyük boyutlu köpekler doğada ve sokakta hayatta kalabilir. Doğa ve gen havuzu eğer müdahale edilmeden bırakılırsa zaten kendi kendisine en optimum noktaya gelecektir. Bu yüzden en iyi öjeni disjenidir diyoruz. Kaldı ki öjeni yanlıları daha çok zekayla ilgilenir. Halbuki fark yaratan insanların varolması için mutlaka ortalama zekanın yüksek olması gerekmez ve ortalama zekanın yüksek olması her zaman için olumlu etkileri olacaktır anlamına gelmemektedir. Neandertaller Homo Sapiens’ten daha zekiydi ama Homo Sapiensler Neandertalleri asimile etti. Veya mesela bazıları Ortadoğu’nun gerilemesine sebeb olarak Afrika’dan ithal edilen cariyeleri gösterir ama dediğimiz gibi ortalama zekanın yüksekliği her zaman iyi birşeydir anlamına gelmez ki iki örnekte de uzun vadeli başarı zeki olanda değildir.

İngiltere’de yapılan bir araştırmada sabıkalıların doğum oranlarının sıradan insanların çok üzerinde olduğu tesbit edilmiştir. Veya eğitim ve zeka seviyesi düşük insanların daha çok çocuk yaptıkları da gözlemlenmiştir. Global medeniyetin çöküşte olduğuna dair işaretler olduğunu zaten söylemiştim. Zeka seviyesinin düşük olmasının olumlu yanı çarpık global düzenin propagandalarından daha az etkilenme ve doğayı çok daha az tahrip ediyor oluşudur. Ayrıca kriminal insanlar da düzenden yana olamayacağı için olumlu bir değişim açısından ciddi bir potansiyel barındırmaktadır. Tabi bu mekanizmaları açıklamak için sadece Darwin ve Doğal seleksiyon yetmemektedir; Lamarck ve Lysenko da aynı şekilde hesaba katılmalıdır.

Gen havuzunun büyük olması bitkiler ve hayvanlar için iyiyken neden insanlar için kötü? Doğayı mahvediyoruz ve doğa değişim için yalvarıyor.

Sevgi ve selametle!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir