Manhattan projesi karanlık proje, Hayalet uçak karanlık proje… Tabi bu olmuş bitmiş projeler. Birde henüz tamamlanmamış olanlar var…

Karanlık proje nedir biliyor musunuz? Amerikalıların ve benzeri ülkelerin yaptığı çok gizli araştırma misyonları. Mesela Manhattan projesi o kadar gizliydi ki FDR’ın ölümünden sonra başkan olan yardımcısı Truman ilk brifingini ancak başkan olduktan sonra alabilmişti. Tabi bu projeler bir şekilde sızabilir ve bizim önümüze komplo teorisi olarak gelebilir. Bazı komplo teorileri gerçekten saçma sapan, ama bir şeyin komplo teorisi kesinlikle gerçek olamayacağı anlamına gelmez. Hatta bana göre en uçuk teorilerin dahi argümanlarında ama az ama çok doğruluk payları olabilir.

Mesela UFO dediğimiz şey uzaylılar değil nazilerin geliştirmeye çalıştıkları bir dikey kalkış sistemiydi ve bu günümüzde bazı uçaklarda mevcuttur. Ancak bana göre komplo teorilerinin bir kısmı işi sulandırmak ve sızmış olan bilgileri kullanılamaz hale getirmek adına çok uçuk yönlere bizzat devletlerce çekilmektedir. Kaldı ki başka bir uçuk şey olan falcıların ve kahinlerin istihbaratta kullanılması 80lerde o günlerde ülkesi için işlerin iyi gitmediği ve kaynakları kısıtlanan KGB tarafından gerçekleştirilmiştir.

Önemli fütürolog Arthur C Clarke, yeteri kadar ilerlemiş bir bilimin büyüden ayırd edilemeyeceğini söylemektedir. Belki eski kavimler en azından bazı dallarda bizden daha ileriydiler ve bir devlet bu teknolojiyi arkeolojik bir kazıda farkedip kendine saklamayı seçmiş olabilir. Onun dışında Amerikalıların en azından soğuk savaştan beri sentetik yerçekimiyle uğraştıkları biliniyor ve bilimsel sırlarını ortalığa saçmasını beklemek aptallık olacaktır. İskoç Hacker Gary McKinnon aslında ABD’nin birçok gizli sırrını ifşa etti ama bu iş de tabi ki de birileri tarafından inanılmaz sulandırıldı. Bunun da dışında Kocaayak ve Tasmanya Kaplanı gibi türlerle ilgili yapılan çok ciddi bilimsel çalışmaların bile hayalet avcılığı gibi bize sunulmak istendiğini de çok iyi biliyoruz çünkü eğer bu türler kabul edilirse bir sitedeki yorumda okuduğum gibi kamuoyunun baskısı sonucu çok sıkı çevre koruma kanunları çıkacak ve bu işten birileri çok zarar görecek. Birde ileri teknoloji sahibi olup yokolmuş kavimlerle ilgili şöyle birşey var: Eğer bunlar kabul edilirse günümüz medeniyetinin yokolma ihtimalinin hiç de az olmadığı da kabul edilmek zorunda kalınır ve bunun sonucunda da bir mesih enflasyonu ortaya çıkacaktır; Charles Manson veya Jim Jones tarzı tiplerin ortalıkta terör estirmesini kimse istemez sonuçta.

Karanlık proje meselesini de göz önüne alınca her ne kadar bazı komplo teorileri çok aşırı olsa da tamamına bu muameleyi yapmamamız gerektiğini düşündürtüyor. Zaten açık fikirliliğin ve sorgulamanın önemine çok inanıyorum. Gene de son karar sizindir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir