Çalışmak… Çok çalışmak… Doğru şeye maksimum randımanda çalışmak! Önemli olan gerçek ve doğru! Önemli olan doğru olan neyse onu yapmak! İstisnasız herşey sorgulanmalı!

İnsanların az olmayan bir kısmı inanılmaz çalışıyor fakat yanlış şeye çalıştığı için pek de faydasını görmüyor. Peki ya çalışılması gereken doğru şey nedir? Üstünde çok düşünmek çok sorgulama yapmak gereklidir. Doğru zannederek yanlış birşey yapıyor olmamız gayet ihtimal dahilindedir. Bir hocayı dinliyordum sabah: ‘Siz dininizi bizzat kendiniz öğreneceksiniz yoksa falanca hoca filanca hoca sizi Allah ile kandırır’ diyordu. Din için de doğrudur, din dışında kalan şeyler için de doğrudur. Fakat herkes dibine kadar gidemez; ne okumak ne de düşünmek anlamında. Ama ne kadar yaparsanız kardır. Elinizden geldiği kadar. Dikkat ettiyseniz dünya hayatı oldukça zor ve acılıdır. Bir de ölüm diye bir gerçek de vardır. Bunları hesaba katmadan yapılmış bir hesap kitap ne kadar kaliteli ve faydalı olabilir? İşte bu yüzden doğru şeye çalışmak önemlidir.

Gerçeğin, Doğrunun, Gerçeklerin ve Doğruların önemini yeterince kavrayamıyor insanlar. Belki de hiç kavrayamadı ve kavrayamayacak. MKUltra, Monarch programlama gibi beyin yıkama teknikleri soğuk savaşın bir ürünü olsa da çok benzerlerini Sümer, Antik Mısır ve Antik Çin’de dahi görebiliyoruz. Binlerce yılda sirayet etmediği yer yok beyin yıkama tekniklerinin. Peki neden? Çünkü köle, köle olduğunu bilirse ve kölelikten başka bir yaşam olduğunu da bilirse o kölenin isyan etme ihtimali çok daha güçlüdür. Ayrıca bir şey daha var: Ben hocaları dinlemeyi severim. Sadece kendisini Ehli Sünnet olarak adlandıran 2 ayrı itikad var; bunun dışında da Caferiler, Zahiriler, Akılcılar, Kurancılar gibi başka itikadlar da dolaşıyor youtube gibi mecralarda. Hepsi kendilerinin cennete gireceğini, diğerlerinin cehenneme gireceğini söylüyor ve her biri de bu konuda deliller getiriyordu. Sonsuz hayatı kaybetme ihtimali milyonda bir riski dahi kaldırmayacak bir şeydir. ‘Hak din İslam’ kelimesi dilden dile dolaşıyor ama ‘Bu nedir’ düşüncesi üstüne en ufak bir fikir yürüten yok. ‘Hak din’ dediğimiz şey gerçek, doğru, gerçekler, doğrular değilse nedir? ‘Hak din’ meselesi benim özelimde çok önemli bir kavramdır. Ayrıca paragrafın başında beyin yıkama meselesine de girdim ki zihinsel özgürlüğü çok çok önemserim. Bu yüzden bir şeyin doğruluğu ve gerçekliği üzerinde şüphe kalmayıncaya kadar istisnasız herşeyin sorgulanmasını çok önemserim.

Dünyada bugüne kadar farklı coğrafyalarda bu konularla ilgili sayısız görüş ortaya konmuştur. Benim görüşüme göre yol çoktur, ama bu yollardan birinden gidilmeyecekse hayatın da hiçbir anlamı yoktur. Gene de son kararı vermesi gereken sizden başkası değildir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir