İnisiyelerin adları unutulur. Fikirleri de unutulur. Bilgi ve bilgelik yıllar içinde kaybolur. Ama isteyen için kaynağı hep yerinde durur.

Tasavvuf sırları vardır. Tarihte kaybolmuş birçok kitap vardır. Çin’de Konfüçyüs’le aynı zamanda 100 farklı okul vardı ama tamamına yakını yok oldu. Avcı toplayıcılarda bile bilgeler vardı ama ne kendileri ne fikirleri bize ulaşabildi. Machiavelli, Stirner, Nietzsche, Ayn Rand gibilerinin fikirleri hep vardı ama ahlaksızlık olarak. Çünkü o fikirler hiçbir düzenin işine gelmez. Düzenler istediği şeyi sansürleme, yok etme, tahrif etme imkanına sahiptir. Pisagor ve Sokrates gibi antik yunanda kimler vardı ama yıllar onları yok etti. Ne Gazaliler ne Muhyiddin Arabiler vardı ama sadece Tasavvuf sırları olarak var olabildiler ve sırlar da yüzyıllar içinde kayboldu. Sadece kaybolmadılar, aynı zamanda sahte mürşidlerce kirletilip tahrif edildiler. Din hep vardı ama halkın elindeki din her zaman tahrif edilmiş olan oldu, gerçek din sadece müminlerin kalbinde kaldı. Bu yüzden her 100 yılda bir müceddid gelir. Müceddidlere denk de sayısız mümin gelir ama onlar ümmetsiz peygamberler gibi kimseye sesini duyuramadan göçüp giderler. Zaten peygamberler tarihini okursanız ümmetleri hep topu topu birkaç kişi olur; onlar da adları bize ulaşabilenlerdir; ulaşamayan birçoklarının bir tek ümmeti dahi yoktur.

Bilgi ve bilgelik ortaya çıkar ve yıllar içinde kaybedilir. Ama kaynağı hep yerinde durur. İsteyen herkes oraya ulaşabilir. Çok çalışmak gerekir bunun için. Etraf kirletilmiş kaynaklarla ve yalanlarla doludur. Beyin yıkama binlerce yıldır her yerdedir. Bilgeliğe ulaşmanın yolu çoktur ama hepsinde çok emek etmek gerekir. Mizacınıza en uygun yolu seçmelisiniz. Kaynaklardan çok değerli bilgiler çıkarılmış, yerlerine pislikler konmuştur. Akılla ayırt etmeniz mümkün değil; ayırt edebilmek için kendi içinize bakmalısınız. Her şey kendi ruhunuzun içinde mevcuttur. Ruh istisnasız her bilgiye ulaşabilir. Ama beyin müthiş bir parazitleyici ve kirleticidir. Sakinliğinizi en zor anda bile korumak çok önemlidir. Sakin olamazsanız ya çok iyimser ya çok kötümser olursunuz. Sahte mürşitler de sizi sömürmek ve köleleştirmek için tuzaklar kurmuştur. Arkalarında her zaman dünyevi güçler olacaktır çünkü Sahte mürşitler ve dünyevi güçler arasında liken benzeri bir ilişki vardır; alg mantarı besler, mantar da alge kökleriyle mineral sağlar. Dünyevi güçler kontrol ister, sahte mürşitler sömürmek ister, sahte mürşit kontrol sağlar dünyevi güçler ise sömürmesine zemin hazırlar.

Bilgelik isteyen bir zat köpek gibi çalışmalıdır. Ama doğru şeylere. Örneğin bir öğrencinin Test çözmek gibi yanlış şeylerle uğraşması çok değerli olan zamanının heba olmasına sebep olacaktır. İçinize bakın, doğruları ve gerçekleri göreceksiniz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir