Çalışmalıyız hem de çok. Ama ne için? Sorulması gereken soru bu! Birileri için mi? Düşmanlarımız için mi? Yoksa yalnızca kendimiz veya bizi sevenler için mi? Dikkat edin ‘Sevdiklerimiz’ değil; ‘Bizi sevenler’!

Bencillik neden kötü birşeydir? Belki de kötü birşey değildir. Ama hiçbir düzenin işine gelmez. Sakın bu yüzden kötü birşey olarak adlandırılmış olmasın? Tabi egoizm için de aynı şeyler geçerlidir. Kötülük yapmak isteyen çok sayıda insan ve şey hep vardı hep olacak. Bazılarının farkında bile değiliz! Cübbeli hoca diyordu boşver ingilizce öğrenme diye; veya mesela diplomayı boşver de diyordu. Bence çok haksız değil. İnsanın elbette geçinmek için bir veya daha çok sanatının olması kötü birşey değildir ama bana sorarsanız aç susuzluğu yıllarca köpek gibi test çözmeye tercih ederim. Önemli olan bana kalırsa doğru şeye çalışmak. O doğru olan şey nedir? Bu soruyu da bence kendimize sormalıyız. Dünyada üretilen buğdayın önemli bir kısmı her yıl imha ediliyor. Sayısız insan şimdiden şişmanlık kaynaklı hastalıklardan öldü. Cübbeli hoca gene aklıma geldi. Dediğim gibi çok da haksız değil bence. Onun müridi olan bir tanıdığım çok varlıklı olmasa da düzgün bir aile hayatı sürüyor. Bu konuda pekçok üniversite mezunundan çok daha iyi bir durumda bence. Ama ben yazı çizi okumayı çok severim. Zaten sosyal becerileri düşük bir adamım. İnsan bana göre düzgün bir yolu takib etmeli; tabi takib edilmesi gereken doğru yol mizaca göre değişir. Benim yolum daha çok istisnasız herşeyi sorgulamak. Çok şey elde ettim bu sayede ama bedeli çok ağırdır. Hayır işleriyle uğraşmak ve bol bol dua etmek gibi daha kolay ihtimaller de var tabi. Zaten dünya geçici bir yer. Zaman da çok değerli birşey ve sürekli azalıyor. Vakti çok iyi kullanmak lazım. Tek bir saniye bile boşa gitmemeli. Çok çalışmanın dışında doğru şeye çalışmak da çok önemlidir. Yanlış şeylere çalışarak vakit boşa harcanırsa ziyan edilmiş olur. Dediğim gibi tek bir saniye bile ziyan edilmemeli. Ayrıca sizi umursamayan, sizi sevmeyen insanlar için vakit harcamak da yanlış birşeydir. Bu yüzden ‘Sevdikleriniz’ değil ‘Sizi sevenler’ diyorum. Köleleştirmeye ve sizi sömürmeye çalışanlar hep vardı hep olacak. Onlara da çok dikkat! Sorgulama bu yüzden de çok önemlidir.

Hayat zor ve acılıdır. Tuzaklar bitmek tükenmek bilmeyecek. Çok çalışın ama doğru şeye. Ve düşünün ‘Ben doğru yolda mıyım’ diye.

Sevgi ve selametle!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir