Bütün dünya için çok zor günlerden geçiyoruz. Batı dünyasında nüfusun çöküşü ve gelir adaletsizliğinin artışı ciddi sorun yaratırken İslam dünyasında da bir sekülerleşme dalgası mevcut.


Yıllarca kendimce uyarılarda bulundum İslami kesime ama onlar beni dinlemeyi her seferinde reddettiler. Şimdi ise durum çok daha kötüleşti. Bir yerde sıkıntı olduğunu herkes biliyor ama o sıkıntının nerede olduğunu veya nasıl çözebileceğini kimse bilmiyor. 19. ve 20. Yüzyıllarda Batı dünyası güçlü olduğu için oradan almayı denedik ama neyi almamız gerektiğini veya nasıl kullanacağımızı bilmediğimiz için işler iyileşeceğine kötüleşti. Aslında müslümanların bilmediği bir şey daha var: Modernite veya popüler kültür diyebileceğimiz bir canavar batıyı çoktandır kemiriyor ve günden güne yok etme anlamında daha da ilerilere gidiyor. Modernite bütün insanoğlunu yok edebilir ama en önce yok edeceği yer batı dünyasıdır. Dikkat ettiyseniz orada artık çocuk doğmuyor. Sadece Almanya ekonomisini döndürebilmek için her yıl fazladan 500.000, Kanada ise kabaca 400.000 göçmen işçiye ihtiyaç duyuyor. Avrupa, Eurabia olacak diye şikayet ediyorlar ama bunu kendi elleriyle yarattılar. Komünizm’in çöküşünden sonra bir daha toparlanamayan doğu blok ülkeleri ise günden güne boş arazilere dönüşüyorlar ve her an oraları asyalı zenginler parayla satın alabilir.


Kitap kurdu olmam ve özel hayatta başarısız biri olmam bana geniş araştırma ve inceleme imkanı sundu. Dimağları açabileceğine ve böylece de çöküşü durdurabileceğine inandığım kısa bir kişi ve fikir listesi hazırladım: Henri Bergson; Tradisyonalist Ekol/Perennial Felsefe; Ayn Rand; Nietzsche; Max Stirner; Warren Farrell ve Erkek Hakları Hareketi; Kropotkin ve Karşılıklı yardımlaşma. Bunları kitaplara basılı halde veya internetten en azından translation programları kullanarak inceleyebilirsiniz. Ufaktan başlayın, önce özetlerini geçin ve ondan sonra da devamını getirirsiniz. Dediğim gibi sorun neyin nasıl alınması gerektiğiydi. Bu bahsettiğim kimselerin, kombine oldukları zaman bütün dünyadaki ama özellikle İslam dünyasındaki dimağları müthiş şekilde açacağına, zihin blokajlarını ise kolaylıkla söküp atacağına inanıyorum. Bunlarla biraz haşır neşir oldukça devamını ve devamında yapmanız gerekenleri zaten kendi başınıza bulacaksınız. Bahsettiğim liste ve araştırmalar İslam dünyasının 19.yüzyıldan beri deli gibi aradığı altın anahtar olabilir.


Bu sadece kısa bir liste. Dediğim gibi devamını kendi başınıza getirebilirsiniz. Günde sadece 1 saatinizi ayırın ve kısa sürede farkı görün.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir