Zor günler hiç bitmeyebilir. Bitmesin. Zaten hangi canlı bu dünyada rahat edebilmiş ki? Önemli olan acı gerçeğinin karşısında ne yapacağımız ve ne yapmamız gerektiğidir.

Bu konuda binlerce yılda pekçok coğrafyada farklı gelenekler geliştirilmiştir. Gerçi bu geleneklerin hepsine kötü niyetli insanlar ama az ama çok birşeyler karıştırmıştır. Onun dışında bazıları da alkolizm ve işkoliklik gibi yollara da girmiştir. Psikiyatri ilmi kendimizi iyi hissedebilmemiz için ortaya çıkmıştır ama bu alanda iyi hekimlere kolay rastlanamamaktadır. Kendinizi kötü hissediyor olabilirsiniz. Nedeni ne olursa olsun kendinizi çaresiz hissediyor olabilirsiniz. Hiçbir şekilde çıkış göremiyor olabilirsiniz. Sorulması gereken soru şudur: Siz gerçekten ne istiyorsunuz? İyi hissetmek istiyorsanız çözüm var. Bilge olmak istiyorsanız onun da yolları var. Mesela psikolojiyle ilgili veya felsefi kitapları okumanızı size tavsiye edebilirim. Yapabiliyorsanız ikisine de ayırabildiğiniz kadar zaman ayırın. Tek kaynaktan beslenmeyin. Tek kaynaktan beslenirseniz doğruya ve gerçeğe ulaşmanız çok daha zor olacaktır. Tabi çok vaktiniz olmayabilir veya kafanız almıyor da olabilir. En azından özetlerine göz gezdirin. Birşey daha tavsiye etmem gerekirse sabırlı ve sakin olun. Bir miktar zamana ihtiyacınız olabilir ve sakin olmazsanız çözümler çok daha zorlaşacaktır. Tabi çileden çıktığınız anlar da olabilir. Belki size destek olacak kimse yoktur yanınızda. Kimsesiz ve çaresiz hissetmeyi iyi bilirim. Beyniniz bol bol çalışsın. İnsanoğlunda bilinçaltı bilinçli zihinden çok daha güçlüdür. Thomas Aquinas ve Henri Bergson gibi filozoflar vahiy, ilham, daemon, sezgi gibi adlar vermiştir. Şunu unutmayın ki bu dünyada bu güne kadar sayısız insan ciddi zorluklar yaşamıştır ve eğer hiçbir zorluk yaşamasaydık bugün bırakın telefonu, televizyonu belki ateş bile olmayacaktı.

Size tavsiye edebileceğim şey sakin ve sabırlı olmanızdır. Gerçekten istiyorsanız istediğiniz şeyi muhakkak başaracaksınızdır. Ama öncelikle sakin ve sabırlı olun.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir